Bozdoğan Pide - Nazilli / AYDIN
Bozdoğanın peynirli kaymaklı pidesi meşhurmuş. Tavsiyeler o yöndeydi. Ben de tercihimi o yönde kullandım. Pişman olmadım. Tabii ki tek başına değil. Yanında halep işi denen fındık lahmacunun abisi durumundaki minik lahmacunlardan da yedik.
Meşhur olan peynirli kaymaklı pide; peynir, maydanoz, yumurtanın karışıp odun fırınıyla buluşmasıyla oluyor. Piştikten sonra üzerine tereyağı yada margarin değil manda kaymağı konarak servis ediliyor.
Halep işi dediğimiz de fındık lahmacun ile klasik lahmacun arası boyutta, daha kalın hamurlu lahmacun içiyle yapılıyor. Farklı kılan üzerine turunç sıkılarak yeniyor olması. Limon kadar ekşi değil, portakal kadar da tatlı. Emin olun ideal kıvam turunç.
Pideleri yiyip üstüne hala daha yer kaldıysa ki kalması lazım. Tahinli pideyi es geçmek olmaz. Çünkü pide hamuru üzerine tahin ve şekerin sürülüp fırınlanması ve çıkan koku tok insanı bile yemeye zorlar emin olun.
Yemekleri bu kadar övmüşken içeceklere laf etmek şart olur çünkü tüm içecekler kutuda ve hazır. İnsan köpük köpük yayık ayran aramıyor değil.
Fiyat tabii ki de bekleneni karşılıyor.
Facebook adresi : Bozdoğan Pide
Yolum Nazilli içerisine değil kenarından dahi geçse uğramadan geçmeyeceğim bir yer Bozdoğan Pide. Sizin de yolunuz Nazilli yakınından yöresinden geçerse (Bozdoğan değil adına kanmayın )muhakkak deneyin. Pişman olanı görmedim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder